Uitslagen oefenwedstrijden 17 augustus

Michel (Baraja)
Naast de oefeninterland tussen Nederland en Duitsland waren er gisteren nog een pak andere vriendschappelijke duels. Zo ging Engeland met 4-1 af tegen Denemarken en scoorde Zinedine Zidane bij zijn rentree.

Engeland leed zijn grootste nederlaag sinds mei 1980 tegen Wales. Alleen Rooney scoorde een voldoende bij de ploeg van Eriksson, die met al zijn sterren aantrad. Nadat de Denen in de eerste helft al gedomineerd hadden kwamen de goals pas na de pauze. In een tijdsbestek van zeven minuten scoorden Rommedahl, Tomasson en Gravgaard drie goals. Rooney deed nog iets terug, alvorens Larsen in blessuretijd de 4-1 binnenschoot. Voor Denemarken een goede generale repetitie voor het cruciale WK-kwalificatieduel tegen Griekenland.

Frankrijk kon in tegenstelling tot Engeland wél vertrouwen kweken voor de komende voorrondeduels. Dankzij goals van Gallas, Zidane en Henry wonnen Les Bleus van Ivoorkust. Zidane, die ondanks zijn doelpunt nog geen grootse indruk maakte, werd voorafgaand aan de wedstrijd een warm welkom geheten door de fans in Montpellier. De Tsjechen, op 8 oktober tegenstander van oranje, leden een 2-1 nederlaag tegen Zweden. Ajax-spits Rosenberg maakte de winnende goal. Koller scoorde voor Tsjechië. Europees kampioen Griekenland verloor van België: 2-0. Voor onze zuiderburen is het alweer de vierde achtereenvolgende overwinning.


Uitslagen oefenwedstrijden- 17 augustus:

Nederland – Duitsland 2-2
België - Griekenland 2-0
Bulgarije - Turkije 3-1
Denemarken - Engeland 4-1
Estland - Bosnië-Herzegovina 1-0
Frankrijk - Ivoorkust 3-0
Hongarije - Argentinië 1-2
Ierland - Italië 1-2
Kroatië - Brazilië 1-1
Malta - Noord-Ierland 1-1
Noorwegen - Zwitserland 0-2
Oekraine - Servië-Montenegro 2-1
Oostenrijk - Schotland 2-2
Polen - Israel 3-2
Portugal - Egypte 2-0
Spanje - Uruguay 2-0
Wales - Slovenië 0-0
IJsland - Zuid-Afrika 4-1
Zweden - Tsjechië 2-1
Marokko - Togo 0-1