World Athletics Tour vervangt Golden League

Michel (Baraja)
Tijdens een bijeenkomst in Helsinki is de IAAF het eens geworden over een andere opzet van atletiektoernooien. Vanaf volgend jaar gaat de World Athletics Tour van start, een cyclus van 25 wedstrijden die onder meer de Golden League zal vervangen.

In november belegt de IAAF een bijeenkomst in Moskou om het over de laatste details eens te worden. In ieder geval zal de nieuwe competitie 25 wedstrijden omvatten. Op elk continent zal minstens één meeting plaatsvinden. De locaties zijn die van de huidige Golden League (Rome, Berlijn, Parijs, Zürich, Oslo en Brussel) en Super Grand Prix wedstrijden (Doha, Ostrava, Lausanne, Madrid, Londen en Sheffield). De plaatsen waar de overige wedstrijden worden georganiseerd zijn nog niet bekend. Wellicht zal ook de Fanny Blankers-Koen Games deel gaan uitmaken van de World Athletics Tour.

Verder werd nog bekend dat de vijf grote marathons (Berlijn, Boston, Chicago, New York en Londen) zich onder naam ‘Big Five’ hebben verenigd. De vijf steden willen zich spiegelen aan de Grand Slams in het tennis en de Majors in het golf.