Sharapova door blessure niet nummer één

Michel (Baraja)
Maria Sharapova ziet door een blessure aan haar borstspier de positie van ranglijstaanvoerster aan zich voorbij gaan. Ze trok zich terug voorafgaand aan haar partij tegen Daniela Hantuchova in de kwartfinales van Los Angeles.

Bij winst tegen Hantuchova zou Sharapova de eerste Russische nummer één van de wereld worden. De Siberische is ontgoocheld:”Deze blessure, die ik vorig jaar al opliep, speelt me al de hele week parten. Nummer één van de wereld worden is één van mijn grote doelen. Het zou een droom geweest zijn het hier te bereiken.” Sharapova staat op de deelnemerslijst voor het toernooi van volgende week in Toronto, maar het is onwaarschijnlijk dat ze daaraan mee zal doen. Ze wil nu geen risico nemen, want over twee weken gaat de US Open van start.

In de laatste drie weken hebben liefst zeven speelsters van de top-11 opgegeven tijdens of voorafgaand aan een partij. Nooit eerder werd de WTA Tour zo geteisterd door blessures. De huidige lijstaanvoerster Lindsay Davenport kampt met een rugblessure. Wie niet geblesseerd is, is Kim Clijsters. De Belgische won makkelijk haar kwartfinale in LA. Petrova was met 6-4 en 6-2 het slachtoffer. Clijsters ontmoet in de halve finale Francesca Schiavone, terwijl Hantuchova het opneemt tegen Elena Dementieva.