Van Bommel niet opgeroepen

Michel (Baraja)
Bondscoach Marco van Basten heeft Mark van Bommel niet geselecteerd voor de oefeninterland tegen Duitsland. Tim de Cler en Robin van Persie maken wel deel uit van de 21-koppige selectie.

Van Bommel werd in juni na afloop van de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië naar huis gestuurd door de bondscoach. Hij mocht niet mee naar Finland omdat hij Dorinel Munteanu teveel ruimte zou hebben gegeven. De technische staf van oranje is nog niet van mening veranderd: ”Er waren voor ons redenen om hem de laatste interland niet op te roepen. Die redenen zijn niet veranderd. Dat hij wel bij de voorselectie zat, is een teken dat hij niet uit beeld is. Zoals eerder gezegd: bij Barcelona mag hij ons ongelijk gaan bewijzen.”

Wel erbij zit Robin van Persie, die tegen Finland uitstekend speelde, maar een week later betrokken was bij een verkrachtingszaak. Ook Tim de Cler is opgeroepen voor het duel tegen Duitsland. Patrick Kluivert, topscorer aller tijden van oranje, ontbreekt nog altijd. Hij zat ook al niet bij de voorselectie. Van Bronckhorst ontbreekt vanwege een blessure. Het duel tegen Duitsland is aanstaande woensdag in Rotterdam.

De Selectie:


Doel::
Van der Sar (Manchester United), Timmer (AZ)

Verdediging:
Boulahrouz (HSV), Bouma, Lucius (PSV), De Cler, Opdam (AZ), Heitinga (Ajax), Kromkamp (Villareal)

Middenveld:
Cocu (PSV), De Jong, Sneijder, Maduro (Ajax), Landzaat (AZ), v.d.Vaart (HSV)

Aanval:
Babel (Ajax), Kuyt (Feyenoord), Makaay (Bayern M.), Van.Nistelrooij (Manchester United), Van Persie (Arsenal), Robben (Chelsea)