Sharapova op één zege van eerste plaats

Michel (Baraja)
Maria Sharapova is nog slechts één winstpartij verwijderd van de eerste positie op de wereldranglijst. Als ze vannacht wint van Daniela Hantuchova is het zover.

De Siberische speelt in Los Angeles haar eerste WTA-toernooi sinds Wimbledon, waar ze in de halve finale werd uitgeschakeld door Venus Williams. Vannacht versloeg Sharapova pas in drie sets haar landgenote Anna Tsjakvetadze (4-6, 6-4 en 7-5) nadat ze in de tweede ronde nog simpel had afgerekend met Kirilenko. Sharapova heeft al een tijdje last van een ontstoken borstspier: ”Dat is begonnen in oktober in Zürich, daar speelden we toen met zwaardere ballen. Sindsdien komt het steeds weer terug. Mijn opslag en forehand zijn te zacht. Tegen iemand die niets te verliezen heeft, wordt het dan lastig.”

Voor de begeerde positie van wereldranglijstaanvoerster dient de Russin Daniela Hantuchova te verslaan. De Slowaakse won makkelijk van Katerina Bondarenko: 6-4 en 6-4. De huidige nummer één van de wereld, Lindsay Davenport, komt een tijdje niet in actie wegens een rugblessure die ze in Stanford opliep. De Amerikaanse verliest daardoor een heleboel punten, want vorig jaar was ze erg op dreef in deze periode.