"Lucius en Bouma blijven bij PSV"

Olga (Nuongirl)

Een vertrek van de PSV'ers Wilfred Bouma en Theo Lucius naar de Engelse Premier League is voorlopig van de baan. Lucius heeft van de Eindhovense ploeg geen toestemming gekregen om met de geïnteresseerde clubs te gaan praten, omdat de landskampioen hem niet kwijt wil.

Bouma heeft wel onderhandeld met een Engelse kandidaat, maar die gesprekken zijn op niets uitgelopen. "Dat is nog even een kwestie van afwachten", aldus zaakwaarnemer Ger Lagendijk, de manager van beide spelers.

Eerder deze maand maakte Lagendijk bekend dat zich zowel voor Lucius als Bouma een gerenommeerde Engelse club had gemeld. Beide internationals hebben nog een contract tot medio 2007 bij PSV. Bouma kan wegens een speciale clausule "elk moment weg" met een behoorlijke regeling, voor Lucius zal er een afkoopsom moeten worden betaald.

"Hiddink heeft mij laten weten dat hij Theo komend seizoen veel te hard nodig heeft. Contract is contract, dus dat accepteren we. Bij Bouma ligt het iets anders. We konden het met de Engelse club niet eens worden over de persoonlijke voorwaarden. Misschien gaan ze over een paar weken hiermee alsnog akkoord. Aan de andere kant kan het voor Wilfred geen kwaad om nog een jaartje in Nederland bij PSV te blijven in verband met het komende wereldkampioenschap in Duitsland," aldus Lagendijk.

PSV zal de laatste training voor de start van de competitie gaan afwerken bij Heracles, ze doen dit om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de eerste eredivisiewedstrijd ooit op kunstgras. De Eindhovenaren zullen vrijdagmiddag richting Twente vertrekken om daar 's avonds proef te draaien op het plastic gras.