Oltmans brengt hockeyselectie terug naar 19 man

Olga (Nuongirl)
Bondscoach Roelant Oltmans heeft zijn hockeyselectie teruggebracht van 23 naar 19 spelers. Nick Meijer, Thomas Boerma, Jaap Stockmann en Balder Bomans zijn afgevallen voor de komende toernooien in Hamburg (Masters), Amstelveen (Rabotrophy) en Leipzig (Europees kampioenschap).

Meijer is als enige van het viertal geblesseerd, hij heeft een kwetsuur aan zijn achillespees. De andere drie zijn door bondscoach Oltmans gepasseerd. Taeke Taekema, die tijdens de oefencampagne nog niet in actie kwam, zal als negentiende man meegaan naar Duitsland. De centrale verdediger en strafcornerspecialist heeft nog last van een blessure aan zijn schouder.

"Misschien dat hij zondag in de derde en laatste wedstrijd tegen Duitsland zijn rentree kan maken", aldus Oltmans. Nederland speelt vrijdag in Hamburg tegen olympisch kampioen Australië en zaterdag is Pakistan de tegenstander.

Selectie

De selectie: Ronald Brouwer, Vogels (HGC), Geert-Jan Derikx, Rob Derikx, Evers, Weusthof (SCHC), Van Esseveldt, Hoyng, Mahieu, Taekema, Veering (Amsterdam), Matthijs Brouwer, Van der Horst, Reckers (Oranje Zwart), Delmee (Den Bosch), De Greeff (KZ), Klaver, De Nooijer (Bloemendaal), Van der Weide (Real Club de Polo).