Uitslagen 3e Voorronde CL

Michel (Baraja)
Manchester United, Villareal en Glasgow Rangers lijken op weg naar het hoofdtoernooi van de Champions League. Club Brugge en Panathinaikos daarentegen lieten zich gisteren verrassen.

Dinsdag werden de eerste zes wedstrijden uit de derde voorronde van de Champions League gespeeld. Manchester United legde in eigen huis het Hongaarse Debrecen makkelijk over de knie: 3-0. Wayne Rooney had in elke treffer een groot aandeel. Zelf scoorde de aanvaller het eerste doelpunt en bij de treffers van Van Nistelrooij en Ronaldo had hij een beslissende rol. Voor Everton is de Champions League juist ver weg na de thuisnederlaag tegen Villareal: 1-2. Kromkamp zag vanaf de bank hoe zijn ploeggenoten de Engelsen de das omdeden via goals van Figueroa en Josico.

Het Glasgow Rangers van Ricksen en Waterreus staat wél met één been in de Champions League. Op Cyprus tegen Famagusta werd het 1-2, met een goal van Ricksen. Minder goed verging het Club Brugge (een 1-0 verlies tegen het Noorse Valerengen) en Panathinaikos (een 3-1 nederlaag tegen Wisla Krakow). Vandaag zijn de overige tien wedstrijden in de heenwedstrijden van de laatste voorronde. Ajax neemt het om 19.00 uur op tegen Brøndby IF. Er staan nog een aantal mooie wedstrijden op het programma. Zo speelt Shakhtar Donetsk tegen Internazionale en treft Sporting Lissabon de Italiaanse nummer vier Udinese. Cuphouder Liverpool kruist de degens met CSKA Sofia. De Engelse ploeg speelde al vier wedstrijden in de kwalificatierondes.

Uitslagen heenwedstrijden derde voorronde Champions League:
Anorthosis Famagusta (Cyp) – Glasgow Rangers (Sch) 1 - 2
Manchester United (Eng) – Debrecen (Hon) 3 - 0
Everton (Eng) – Villareal (Spa) 1 - 2
Wisla Krakow (Pol) – Panathinaikos (Gri) 3 - 1
Valerengen (Noo) – Club Brugge (Bel) 1 - 0
Real Betis Sevilla (Spa) – AS Monaco (Fra) 1 - 0