Enorme crash truckrace Brazilië

Wouter (ziggyziggyziggy)
Bij een truckrace in Brazilië zijn vier coureurs gewond geraakt bij een massale crash. Bij het ongeluk waren negentien vrachtwagens betrokken en het was één van de grootste pile-ups uit de Braziliaanse racegeschiedenis.

De crash op het circuit van Campo Grande begon toen op het rechte stuk langs de pits twee trucks van 4,5 ton ieder elkaar raakten. De coureurs verloren de macht over het stuur en de wagens kwamen op de baan tot stilstand, waardoor ze de doorgang voor de andere deelnemers blokkeerden. Slechts vier van de deelnemende coureurs konden de puinhoop ontwijken, waaronder Felipe Giaffone, die eerder dit jaar nog in de beroemde Indianapolis 500 meereed.

De zwaarste klap maakte echter Heber Borlenghi. Hij probeerde via de pitmuur de chaos te ontwijken, maar werd over de muur gelanceerd en kwam na een metershoge vlucht neer, waarbij zijn truck letterlijk desintegreerde. Een collega van hem raakte zo zwaar bekneld in zijn machine, dat de hulpploegen bijna een uur nodig hadden om hem te bevrijden uit zijn benarde positie.