Hoogmoed verder op 200 meter

Michel (Baraja)
Guus Hoogmoed heeft zich overtuigend gekwalificeerd voor de kwartfinales van de 200 meter. Onze landgenoot bleef in zijn serie zelfs Justin Gatlin voor.

Hoogmoed moest in zijn serie bij de eerste drie eindigen om door te gaan naar de kwartfinales. De acht snelste verliezers zouden ook verder mogen. Daar liet Hoogmoed het echter niet op aankomen, want hij werd tweede in zijn serie, in een tijd van 20,80. Daarmee was hij sneller dan Justin Gatlin die op het eind niet meer aandrong. Hoogmoed plaatste zich zaterdag al voor de kwartfinale van de 100 meter. Dat was echter wel het eindstation voor de sprinter.

De andere sprinter die voor Nederland uitkomt, Churandy Martina, deed niet mee aan de 200 meter. Er waren geen verrassingen tijdens de series. Alle favorieten gingen eenvoudig verder: Buckland, Pognon, Gay, Spearmon, Malcolm en wereldkampioen Capel. Een andere kanshebber, Francis Obikwelu, verscheen niet aan de start. De snelste tijd in de series werd neergezet door Tyson Gay, die 19,99 liep.