Red Bull focust volledig op 2006

Gerbert (Tackleberry)
Red Bull Racing richt zich bijna volledig op de RB2, de bolide voor volgend jaar. De huidige auto zal dus bijna niet meer doorontwikkeld worden.

Günther Steiner, technisch directeur, legt uit: "We hebben Mark Smith aangesteld als hoofd van het design aan de RB2. De volgende grote stap is om vanaf september een tweede windtunnel in werking te nemen om aan de auto van volgend jaar te werken. Hierdoor zal onze aërodynamica afdeling flink groeien. De ontwikkeling van de RB2 ligt op schema."

Steiner heeft bevestigd dat tijdens de Grand Prix van Hongarije de laatste grote update plaats heeft gevonden voor het team. Red Bull heeft de pijlen nu gericht op 2006. Ferrari werkt hiervoor aan de nieuwe V8 motor.

"Het grootste deel van de motortests zullen uitgevoerd worden door Ferrari. Ik verwacht dat ze snel met de V8 daadwerkelijk in een auto zullen gaan testen. In oktober krijgen we onze eigen motor, waarna in november de motor voor de auto gereed zal zijn. Onze auto zal niet klaar zijn voor het einde van het jaar. De eerste tests zullen eind dit jaar of begin volgend jaar zijn. Daar werken we nu naar toe."