Chelsea wint eerste prijs

Michel (Baraja)
Al vroeg in het seizoen heeft Chelsea zijn eerste prijs binnen. De Engelse landskampioen won de Community Shield, de jaarlijkse ontmoeting tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. Arsenal verloor verdiend met 2-1.

Didier Drogba was de grote man aan de zijde van Chelsea. Hij scoorde aan het begin van de eerste en tweede helft. Hierna maakte Fabregas nog de aansluitingstreffer voor Arsenal. Drogba liet bij beide goals zien over klasse te beschikken. Zijn eerste goal na acht minuten was er één van grote schoonheid: hij controleerde een pass van Del Horno met zijn borst, hield Senderos van zich af en volleerde de bal achter Lehmann. Bij zijn tweede treffer liet de Ivoriaan zijn brute kracht gelden door een tackle van Senderos te ontwijken en op de been te blijven.

Op het doelpunt van Arsenal na gaf de verdediging van Chelsea bijna niets weg. Makelele zorgde er vaak voor dat de defensie zelfs niet in actie hoefde te komen door veel aanvallen te onderscheppen. Bij Chelsea speelde Arjen Robben zeventig minuten, voordat hij werd afgelost door aanwinst Wright-Phillips. Dennis Bergkamp werd in de rust vervangen door Robin van Persie. Over twee weken krijgt Arsenal de kans om revanche te nemen in de competitie, als het naar Stamford Bridge afreist. Wat de ploeg van Wenger misschien kan helpen de nederlaag te verwerken is de volgende statistiek: de laatste keer dat een ploeg die de Community Shield won ook landskampioen werd was in het seizoen 1996/1997.