Roddick winnaar in Washington

Michel (Baraja)
Andy Roddick heeft de Legg Mason Classic in Washington op zijn naam geschreven. De als eerste geplaatste Amerikaan versloeg zijn landgenoot James Blake in de finale: 7-5, 6-3.

De setstanden maskeren de moeite die Roddick had met Blake. Zo won Blake meer punten op de opslag van Roddick dan andersom; een knappe prestatie. Blake kwam in de eerste set terug van een 4-1 achterstand, maar op 5-6 verloor hij zijn opslag door twee onnodige fouten. In de tweede set deed één matige servicegame Blake de das om. Roddick wint alweer zijn vierde titel van dit seizoen, na eerder in San Jose, Houston en Queen’s te hebben gezegevierd.

Roddick had respect voor zijn tegenstander, die lange tijd uit de roulatie was: ”Hij zette veel druk en liet me werken voor mijn punten. Maar ik voelde me nooit met mijn rug tegen de muur gezet.” ‘A-rod’ lijkt ook één van de favorieten voor de US Open, later deze maand. ”Ik probeer altijd in deze tijd van het jaar mijn beste tennis te spelen,” aldus het servicekanon. Blake is vooral blij dat hij weer terug aan de top is: ”Ik had nooit gedacht terug te keren op een tennisbaan, laat staan nog eens een finale te halen. Ik geniet zelfs van deze nederlaag.”.