Impressie Monaco aan de Maas

Gerbert (Tackleberry)
Zondag 7 augustus was het centrum van Rotterdam bezit van autosportminnend Nederland. Vele race-auto's én motoren hebben een demonstratie gegeven voor de circa 500.000 toeschouwers.

Met het programma van meer dan drie uur was er voor ieder wat wils. Bijvoorbeeld historische GP motoren en een Dakar parade. Maar het belangrijkste deel van de middag was uiteraard ingericht met vele race auto's. Ferrari, Maserati, Lamborghini, Porsche, Marcos, Chevrolet, Spyker, ze waren er allemaal te zien.

Ho-Pin Tung mocht het programma officieel openen met een demonstratieronde in een BMW Williams F1. Hierna moest hij echter per helikopter naar Assen om deel te nemen aan de Formule 3 race aldaar. Later in het programma kwamen Christijan Albers en (de uitsmijter) Robert Doornbos in actie in een Minardi F1. Ook historische Formule 1 auto's kwamen voorbij; Lotus 101 (1989) met achter het stuur Nelson Piquet junior en een Lotus 79 (1978) die bestuurd werd door Nicky Pastorelli.

Verder waren er demonstraties te zien van de Formule 3000, een groot scala aan recente en klassieke droomauto's als de Ferrari Enzo, Porsche Carrera GT en de Marcos. Ook de diverse Le Mans auto's waren te zien, met als blikvanger de Dome Judd van Racing For Holland van Jan Lammers en Donny Crevels in de Spyker C-8 Spyder GT2-R.


Ho-Pin Tung


Christijan Albers


Robert Doornbos