"Ook Kuyt verkocht aan investeerders"

Ambrosius
Het Algemeen Dagblad meldt in haar krant van maandag dat, na Kalou, ook Dirk Kuyt verkocht zou zijn aan investeringsmaatschappij Soccer Investments and Representations.

Er is wel een verschil met de zaak van Kalou, de transferrechten van Kalou zouden voor 100% zijn verkocht en die van Kuyt voor 50%. Hiervoor zou Feyenoord vijf miljoen euro ontvangen. Dit blijkt uit documenten die het AD in bezit zegt te hebben.

Er zou nog geen club 'gezocht' zijn voor de blonde aanvaller. Beide aanvallers moeten nog wel een handtekening zetten, wanneer ze niet tekenen vervalt de afspraak. Het maakt niet als één speler niet tekent, dit gaat afzonderlijk.

De documenten vertellen ook dat Feyenoord ook aan de volgende transfer van Kalou verdient. De investeringsmaatschappij wil Kalou bij Benfica onderbrengen en dan na één of twee jaar voor een veel groter bedrag weer verkopen. Van dat mega-bedrag zou de Rotterdamse club dan tien procent krijgen, tot een maximum van 1,5 miljoen. Ook bepaalt de investerdeer wanneer en waarnaar toe Kalou vertrekt.

De FIFA verplicht clubs aan iedere transfer die gedaan wordt mee te werken. Daarom moet Feyenoord contractueel meewerken aan eerder genoemde constructies. Wanneer Feyenoord dit niet doet, moet de club, volgens afspraak, twintig miljoen euro boete betalen. Daarbij komt dat de club het contract van Kalou niet mag aanpassen zonder toestemming van de investeerder, voordat het contract is uitgediend.