A1GP: Piquet jr. gaat testen

Roel (jozef444)
GP2 coureur Nelson Piquet jr. zal deze week deelnemen aan de eerste testsessies met de A1GP auto op het circuit van Silverstone. De jonge coureur zal vandaag en morgen rijden voor het team van Brazilië samen met landgenoten Danilo Dirani en João Paulo Oliveira.

Piquet jr.: "De A1 Grand Prix series zal volgens mij erg interessant worden. De opzet is heel anders dan andere race series en daardoor zal het bij de mensen opvallen. Ik kijk er naar uit om deze auto te gaan testen, ik weet niet wat ik moet verwachten. Het zal de eerste keer zijn dat de auto’s door de teams worden getest. Iedereen zal vooral bezig zijn om de auto’s te leren kennen. Er zal dus veel worden gereden en er moet hard gewerkt worden door het hele team. Het worden een paar mooie dagen."

A1 Team Brazil is opgericht door tweevoudig Formule 1 wereldkampioen Emerson Fittipaldi en drievoudig FIFA speler van het jaar Ronaldo. Het team zal in de A1GP twee coureurs mogen laten rijden. Dit in tegenstelling tot het Nederlandse team wat in eerste instantie alleen Jos Verstappen als race coureur zal hebben.