Agassi bekroont rentree met toernooiwinst

Michel (Baraja)
Andre Agassi heeft in Los Angeles zijn zestigste ATP-toernooi gewonnen. Hij versloeg in een eenzijdige finale de Luxemburger Gilles Muller: 6-4 en 7-5.

In de eerste set schoot Agassi als een komeet uit de startblokken en was hij vooral op zijn eigen service niet te stuiten; slechts twee punten leverde hij op zijn eigen opslag in. Omdat de 35-jarige Amerikaan al direct in de eerste game Muller had gebroken kwam hij geen enkele keer in de problemen. In het tweede bedrijf wist de Luxemburger wel lang bij te blijven, maar op 5-5 ging het mis op zijn eigen service. Agassi serveerde de wedstrijd makkelijk uit en bekroont daarmee zijn rentree na zijn uitschakeling op Roland Garros, afgelopen mei.

Agassi, die in LA voor de vierde keer wint, is vooral blij dat zijn blessure niet opspeelde deze week: ”Mijn herstel is goed verlopen, ik beweeg weer goed en denk alleen nog maar aan mijn spel. Ik voel me momenteel erg goed.” De laatste keer dat Agassi een titel kon vieren was ongeveer een jaar geleden in Cincinnati.