Verstappen gaat weer rijden

Dennis (dennistd)
Jos Verstappen gaat Nederland weer vertegenwoordigen in een autosport-klasse. Hij tekent bij A1 Team Netherlands, wat betekent dat hij zal uitkomen in de nieuwe A1 Grand Prix Series.

Verstappen, die in veel klasses heeft gereden, zal rijden voor het team dat geleid wordt door een andere Nederlandse coureur: Jan Lammers. Vorig jaar november werd bekend gemaakt dat Lammers de Nederlandse 'A1GP Seat Holder' zou worden en sindsdien heeft hij hard gewerkt aan het samenstellen van het team.

"We wilden een team samenstellen waar we als land trots op kunnen zijn, daar zijn we door de overeenkomst met Jos in geslaagd", aldus Lammers. "Hij is zonder twijfel de populairste Nederlandse coureur en zijn resultaten spreken voor zich. Ik ben er zeker van dat de duizenden fans die zijn carrière van dichtbij gevolgd hebben nu met onze nationale vlag zullen zwaaien in deze innovatieve nieuwe klasse."

De eerste race van de 12, zal op 25 september in Groot Brittannië op het circuit van Brands Hatch verreden worden. De rest van de races worden verreden in Duitsland, Portugal, Australië, Maleisië, Dubai, Indonesië, Zuid Afrika, Mexico, Verenigde Staten en China. Het kampioenschap zal tijdens de Europese wintermaanden gehouden worden, een tijd die normaal gesproken buiten het seizoen valt. De klasse is bedacht door Zijne Koninklijke Hoogheid Sheikh Maktoum Hasher Maktoum al Maktoum, lid van de Koninklijke familie van Dubai. De klasse is gebaseerd op het concept waarbij de autosport en zakenwereld elkaar ontmoeten. Een maximum van 25 auto's zal aan iedere race deelnemen. Zij zullen vooral voor de trots van hun land rijden.

"Ik heb altijd gezegd dat ik weer wil racen en met deze nieuwe Formule-klasse deed zich voor mij een prima kans voor", vertelt Verstappen. "In de zomer ga ik lekker genieten van het mooie weer en in de winter ga ik racen. Beter kan het in feite niet."

"Team Nederland zal uit slechts één coureur bestaan en dat ben ik", aldus de Limburger. "Mijn basisconditie is nog prima. Daarbij heb ik het afgelopen jaar voornamelijk doorgebracht in karts, dus ik ben het racen echt nog niet verleerd."

In de A1 Grand Prix serie zullen alle teams met hetzelfde materiaal van start gaan. "Iedereen rijdt met een door Lola gebouwd chassis waarin een Zyrtec-motor (3,4 liter V8) ligt", vertelde hij verder. "De organisatie zorgt voor het vervoer van de bolides, de teams mogen er alleen gedurende de drie GP-dagen aan werken. Na het weekeinde worden alle bolides weer door de organisatie ingenomen, dus van testen tussen de races door is geen sprake. Je moet het als team allemaal tijdens de raceweekeinden doen en dat spreekt mij enorm aan."


Meer info over A1GP kun je vinden op A1GP.com.