Nissany vrijdagcoureur bij Minardi

Dennis (dennistd)
Minardi heeft zojuist bekend gemaakt dat de officiële testcoureur van het team, Chanoch Nissany, komend weekend vrijdagtester wordt.

De 41-jarige Israeliër, die in Boedapest woont, reed vorig jaar al 1600 testkilometers voor het team. Ook reed hij in Hongarije, België en Italië in de Formule 3000.

"Zoals het er nu voor staat is dit een eenmalig optreden voor Nissany, die een hechte band heeft met Boedapest. Hij zal hopelijk als held ontvangen worden op de Hungaroring komende vrijdag", aldus het persbericht van Minardi.

Stoddart is blij met zijn optreden: "We vinden het leuk dat Nissany, na een uitgebreide testsessie, de rol van vrijdagrijder tijdens de Grand Prix van Hongarije op zich wil nemen. Ik weet zeker dat hij, naast het binnenhalen van een hoop extra informatie voor onze technische staf, ook een hoop zal bijdragen in het positieve beeld van de Formule 1 in zowel Hongarije als in Israël waar hij erg populair is. Dit draagt zeker bij aan het totaalbeeld van het wereldkampioenschap."