Einde West McLaren in zicht?

deviltje81
De grand prix van Duitsland kan wel eens de laatste race zijn geworden voor West McLaren. Vanaf 31 juli 2005 komt er een Europees verbod op tabakssponsoring. Volgens Autosport Atlas zal McLaren Mercedes de stickers van het sigarettenmerk West vanaf die dag niet meer op de auto’s hebben.

Mogelijk zal McLaren de stickers al een dag eerder verwijderen, om zondags voor de start van de grand prix van Hongarije de nieuwe sponsor Johnnie Walker te presenteren. Afgelopen winter heeft het Britse team al eens geflirt met de wiskey fabrikant en zou de naam eigenlijk pas vanaf de Turkse grand prix verschijnen op de auto’s.

McLaren is het enige team dat zicht vanaf het begin van de nieuwe regelgeving, direct breekt met West. De overige teams als Scuderia Ferrari, Renault F1 en BAR Honda rijden buiten Europa nog met de originele bestickering rond. Volgens de man achter de combinatie Jordan-Benson & Hedges, Neil Engeland, zal iedereen naar elkaar kijken.

Het wordt echter ingewikkelder, doordat de Britain’s Tobacco Advertising and Promotions Act het ook verbied voor Britse teams, om buiten Europa met tabakssponsoring rond te rijden. Dit heeft weer te maken met de uitzendingen van de formule 1 op de Britse tv. Er wordt nu met de verschillende organisaties gezocht naar verduidelijking van de Britse regels

Ferrari zal de samenwerking met Marlboro niet beëindigen. Volgens woordvoerder Luca Colajanni is hun positie simpel en zullen ze de wetten van elk land respecteren. Om verder te kunnen beoordelen wat de toekomst brengt, zal men van elk land de wetten moeten bekijken en helder zien te krijgen wanneer Europese richtlijnen ook daadwerkelijk wetten worden.