Minardi tevreden

Olga (Nuongirl)
Beide Minardi-coureurs wisten op Silverstone te finishen. Na een vrijwel incidentvrije race voor zowel Christijan Albers als Patrick Friesacher eindigden ze respectievelijk als 18de en 19de.

Beide coureurs stonden op een twee-stopstrategie in een race die voor het beide rijders nagenoeg zoals gepland verliep. Alleen een klein probleem met een verhoogde temperatuur in de versnellingsbak van Friesacher zorgde even voor wat bezorgde blikken bij de pitmuur, maar naarmate de wedstrijd vorderde ondervond het team echter geen verdere gevolgen zodat een van de meest veeleisende races van dit seizoen voor Minardi afgesloten kon worden met een dubbele finish.

Na afloop toonde teambaas Paul Stoddart zich dan ook een tevreden man. "Ik kan me niet meer herinneren wanneer er 19 auto’s voor de laatste keer de finishvlag haalden. Twee auto’s die de hele race uithouden geeft ons uiteraard veel voldoening en het wijst op betrouwbaarheid van onze kant, maar het is duidelijk dat er nog heel wat ontwikkeling nodig is aan het totale pakket."