Wederom punten voor het team van BAR

Olga (Nuongirl)
BAR Honda behaalde opnieuw punten vandaag tijdens de Grand Prix van Engeland, waardoor het nu in de strijd om het constructeurskampioenschap eindelijk voorbij Minardi gaat. Button eindigde als vijfde terwijl Sato aan een onmogelijke inhaalrace moest beginnen nadat hij vlak voor de start stilviel.

"Ik ga natuurlijk niet tevreden zijn met dit resultaat bij mijn thuisrace maar we kunnen niet meer verlangen van de wagen voor het moment. We kwamen hier aan met de hoop van onze verbeteringen te kunnen profiteren maar ze zijn duidelijk niet voldoende. De twee topteams rijden gewoonweg in een andere klasse voor het moment, en het was gewoon een kwestie van zien welke wagens voor en achter me reden. We zijn sterk in vergelijking met de andere teams, ik had meer dan een halve minuut voorsprong op Michael die zesde was. We hebben opnieuw enkele punten voor het team en deden het goed voor de Britse fans. Het spijt me dat ik het podium niet heb gehaald waarop we allemaal gehoopt hadden," aldus Jenson Button, die dus niet helemaal tevreden was.

Takuma Sato weet de problemen geheel aan zichzelf en verontschuldigde zich tegenover zijn team. "Het is simpel te verklaren, ik doorliep de normale startprocedure en tijdens het opwarmen van de banden drukte ik op de verkeerde knop. Ik wil me verontschuldigen tegenover iedereen van het team, die zoveel werk hebben verricht ter voorbereiding van de Britse GP. Ik kon het resultaat niet leveren dat we wensten. Het team heeft fantastisch werk verricht om me terug in de race te krijgen, maar ik had gewoonweg te veel achterstand om iets te kunnen doen."