Amstrong niet rouwig om verlies gele trui

Olga (Nuongirl)
Lance Armstrong verspeelde in de negende etappe van de Tour de France de gele trui aan de Duitser Jens Voigt, maar is daar echter totaal niet rouwig om.

"We hoeven de gele trui niet constant te hebben en we hoeven hem ook niet over de Alpen te brengen. Als hij in Parijs maar in onze handen is", aldus de Amerikaan.

Armstrongs ploegleider Dirk Demol maalde totaal niet om het verlies van het geel. "We waren er 99,9 procent zeker van dat Voigt zou aanvallen, want die wilde dat geel zo graag. We geven het hem graag. Voorblijven op onze rechtstreekse concurrenten, dat is onze doelstelling." Demol blikte ook nog even terug op de etappe van zaterdag toen Armstrong na diverse aanvallen van het team van T-Mobile zonder helpers kwam te zitten. "Die etappe van zaterdag blijkt gewoon een off-day te zijn: onze renners hadden de dagen ervoor te weinig gegeten en gedronken."

Overigens denkt Voigt zelf dat hij niet lang in het geel zal rijden. "Ik zal mijn leiderstrui verdedigen op de rustdag, want ik denk dat ik er dinsdag een zware prijs voor zal moeten betalen. In het hooggebergte ben ik hem denk ik snel weer kwijt".