Jalabert: "Geen bluf Discovery"

Michel (Baraja)
Volgens Laurent Jalabert is het ondenkbaar dat de ploeg van Discovery Channel gisteren blufpoker speelde op de col de la Schlucht. ‘Jaja’ vindt het verder jammer dat Ullrich zaterdag geen poging ondernam om Lance Armstrong te attaqueren.

Laurent Jalabert, die in de Tour zowel het punten- als het bergklassement won, schrijft dit in zijn dagelijkse column in de Franse krant L’Equipe. Volgens Jalabert is het uitgesloten dat Discovery toneel speelde, dat ze een herhaling opvoerden van de rit naar L’Alpe d’Huez van 2001, toen Armstrong veinsde dat hij het moeilijk had: ”Ik geloof geen seconde in blufpoker, dat is nonsens. Stel je voor dat Armstrong in de afdaling was gevallen of een mechanisch probleem had gehad, dan had hij geen enkele ploegmaat meer. Zoiets kan je de Tour kosten.”

De bergkoning van 2001 en 2002 heeft een andere verklaring voor het falen van Discovery zaterdag: ”Ik denk gewoon dat ze een beetje te zelfverzekerd aan de Tour zijn begonnen. Ik hoorde sommige renners van andere ploegen al zeggen dat ze praktisch alles bepalen in het peloton, dat ze bij wijze van spreken voorafgaand aan de rit de samenstelling van de kopgroep bedenken. De etappe van zaterdag brengt ze weer terug op aarde.”

Jalabert heeft verder nog de nodige kritiek op Ullrich en de tactiek van T-Mobile: ”Het is een schande dat Ullrich niet één keer heeft aangevallen. Ik heb er een hekel aan dat hij weinig initiatief neemt, dat hij tevreden is met volgen. Ik begrijp ook niet waarom T-Mobile Vinokourov steeds laat beginnen met aanvallen. Het zou veel effectiever zijn als ze ‘Vino’ de laatste aanval laten plaatsen. T-Mobile moet de echte waarde van de Kazak leren inzien.”