Uitslag GP van Engeland

Wouter (ziggyziggyziggy)
Juan Pablo Montoya heeft de Grand Prix van Engeland op het circuit van Silverstone gewonnen. Hij kon Fernando Alonso met twee seconden voorblijven. Montoya's teamgenoot Kimi Räikkönen werd derde.

Montoya maakte optimaal gebruik van de start en was na twee bochten Alonso al voorbij voor de leiding. Takuma Sato maakte de start niet mee vanaf de grid, hij liet in de laatste bocht van de opwarmronde zijn motor afslaan en moest vanuit de pitstraat starten. Hij veroorzaakte en passant hiermee een safety car-situatie, die slechts twee ronden duurde.

Na het verdwijnen van de safety car waren Montoya en Alonso er als een speer vandoor en joegen elkaar op. De twee stonden op dezelfde pitstopstrategie en bleven dus de hele race dicht bij elkaar in de buurt rijden. Uiteindelijk trok Montoya aan het langste eind, niet in de minste plaats doordat Alonso werd opgehouden bij het inhalen van achterblijver Jarno Trulli.

De race kende weinig uitvallers. Narain Karthikeyan was de enige, hij zette in de elfde ronde zijn Jordan aan de kant en moest uitstappen. Even leek het er op dat zijn teamgenoot Tiago Monteiro direct daarna ook uitviel, maar hij kon zijn race alsnog vervolgen.

Kimi Räikkönen reed een sterke race en vocht zich vanaf de twaalfde startplaats op naar de derde plaats, waardoor zijn achterstand in het wereldkampioenschap op Alonso niet veel schade opliep. De Ferrari's stelden opnieuw teleur, met zesde en zevende posities voor Michael Schumacher en Rubens Barrichello.

Uitslag Grand Prix van Engeland:

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes 1:24:29.588
2 Fernando AlonsoRenault F1 + 2.739
3 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes + 14.436
4 Giancarlo FisichellaRenault F1 + 17.914
5 Jenson ButtonBAR Honda + 40.264
6 Michael SchumacherScuderia Ferrari + 1:15.322
7 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari + 1:16.567
8 Ralf SchumacherToyota F1 + 1:19.212
9 Jarno TrulliToyota F1 + 1:20.851
10 Felipe MassaSauber Petronas + 1 ronde
11 Mark WebberBMW Williams F1 + 1 ronde
12 Nick HeidfeldBMW Williams F1 + 1 ronde
13 David CoulthardRed Bull Racing + 1 ronde
14 Jacques VilleneuveSauber Petronas + 1 ronde
15 Christian KlienRed Bull Racing + 1 ronde
16 Takuma SatoBAR Honda + 2 ronden
17 Tiago MonteiroJordan Grand Prix + 2 ronden
18 Christijan AlbersMinardi F1 + 3 ronden
19 Patrick FriesacherMinardi F1 + 4 ronden
- Narain KarthikeyanJordan Grand Prix electronica