Afgang Bilbao in Intertoto Cup

Michel (Baraja)
Athletic de Bilbao is al in de tweede ronde van de Intertoto Cup uitgeschakeld. De Baskische ploeg verloor van het Roemeense CFR Ecomax Cluj.

De heenwedstrijd in Roemenië ging al met 1-0 verloren voor de Spanjaarden. Gisteravond eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor Bilbao. De strafschoppenserie werd met 5-3 gewonnen door Ecomax. Het VfL Wolfsburg van Kevin Hofland bereikte wel de derde ronde, al ging dat met moeite. In Wolfsburg was het tegen Sturm Graz (met Frank Verlaat) 2-2 geworden, in Oostenrijk stond er na tachtig minuten een 1-1 op het scorebord. Goals van Petrov en Menseguez voorkwamen een vroegtijdige uitschakeling van de club uit de Bundesliga.

Deportivo la Coruna ging wel onderuit (met 2-1), maar dat had geen consequenties. De heenwedstrijd hadden de Spanjaarden namelijk al overtuigend met 3-0 gewonnen tegen Buducnost. Vandaag zijn er nog de nodige wedstrijden, waaronder Beitar Jerusalem tegen Slovan Liberec. De winnaar van dat duel neemt het in de derde ronde op tegen Roda JC.