Ullrich content met Duitse aankomst

Michel (Baraja)
Vandaag doet de Tour de France Duitsland aan. De zevende etappe voert het peloton naar Karlsruhe. Jan Ullrich kijkt er alvast erg naar uit.

De kopman van T-Mobile fietst vandaag naar zijn eigen land. Ullrich verheugt zich dan ook erg op de rit: ”Ik ben heel blij. Iedereen die ik ken, al mijn fans zullen naar Karlsruhe komen om ons te verwelkomen.” De Tourwinnaar van 1997 beseft dat winnen vandaag lastig wordt: ”Het is jammer dat er geen aankomst bergop is. Dan kon ik me mengen in de spurt. Deze etappe lijkt er één te worden voor de sprinters.” Eén van die sprinters is ook Erik Zabel, goed voor twaalf etappezeges in de Tour. De 35-jarige Zabel is er echter niet bij in deze Tour.

De vorige keer dat de Tour in Duitsland finishte was in 2002, toen Freire de massasprint won in Saarbrücken. Twee jaar daarvoor was Freiburg de aankomstplaats, toen won Commesso na een lange vlucht van Vinokourov in de spurt. De eerste keer dat de Tour een bezoekje bracht aan Duitsland was in 1964. Toen won de Belg Willy Derboven voor Rudy Altig.