Guus Hiddink in beeld als bondscoach Australië

Olga (Nuongirl)
Guus Hiddink is genoemd als een van de belangrijkste kandidaten om bondscoach van Australië te worden. De trainer van PSV verbleef de afgelopen dagen in het buitenland en hiermee lijkt de verklaring van zijn afwezigheid gegeven te zijn.

Australië is op zoek naar een nieuwe bondscoach, nadat Frank Farina opstapte na een teleurstellend verlopen Confederations Cup. De Australische bondsofficials hadden woensdag in Engeland afgesproken om met een aantal mogelijke kandidaten te praten, en omdat Guus Hiddink woensdag nog in het buitenland verbleef, is de link al snel gelegd.

De Australische bond wilde geen commentaar geven, maar ontkende ook niet dat Hiddink kandidaat is. En daarmee zijn de geruchten verder gevoed.

De Nederlandse trainer heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij in 2006 graag een team onder zijn hoede wil hebben tijdens het wereldKampioensschap voetbal in Duitsland. PSV gunt hem deze wens en daarom is er een speciale clausule opgenomen in zijn contract, zodat hij een WK-avontuur mag aanpakken.