[Upd] Extra maatregelen Silverstone

Wouter (ziggyziggyziggy)
Het circuit van Silverstone, waar komende zondag de Engelse Grand Prix wordt verreden, zal haar veiligheidsmaatregelen verscherpen na de bomaanslagen in Londen vanochtend.

De organisatie van de race heeft na de aanslagen direct een crisisvergadering gehouden met de politie om nieuwe maatregelen te bespreken. Een officieel bericht over de uitkomst hiervan wordt later vandaag verwacht.

"Er is geen reden voor paniek," zei woordvoerder John Hurton. "Uiteraard zijn we gewaarschuwd en we zullen alles doen om de veiligheid te waarborgen."

Update:

In een latere reactie hebben de stewards van Silverstone verduidelijkt: "Silverstone geeft de veiligheid van alle bezoekers en deelnemers aan de Grand Prix de hoogste prioriteit. We hebben in samenwerking met de politie en andere authoriteiten duidelijke veiligheidsmaatregelen genomen en we zijn ervan overtuigd dat hierdoor de veiligheid van alle mensen op het circuit gewaarborgd is."

De organisatie heeft verzekerd dat de race zondag doorgaat. Aangezien morgen de vrije trainingen beginnen, zijn de teams vandaag op het circuit aangekomen. Alle personeelsleden van de teams moesten hun bagage laten doorzoeken bij het betreden van het circuit.