AZ wil hoofdprijs voor Landzaat

Raymond (RayMania)
AZ is niet bereid om mee te werken aan een transfer van Denny Landzaat. De club uit Alkmaar houdt de middenvelder aan zijn tot 2007 durige contract.

In een gesprek met voorzitter Dirk Scheringa en de nieuwe trainer Louis van Gaal kreeg de international te horen dat de club hem niet zomaar laat gaan. "Tenzij een club de absolute hoofdprijs betaalt", aldus zaakwaarnemer Sigi Lens van Landzaat.

Landzaat gaf na de eerste training van AZ aan dat hij graag naar het buitenland wil. AS Roma, Fiorentina en Birmingham City deden al een bod op Landzaat, maar AZ was daar niet van onder de indruk. Een komst naar AS Roma lijkt uitgesloten, omdat de Romeinse club een transferverbod heeft.

Na het vertrek van Robin Nelisse (FC Utrecht) en Olaf Lindenbergh (Ajax) en de aanstaande transfer van Jan Kromkamp naar Valencia CF wil AZ de succesvolle selectie van vorig seizoen bij elkaar houden.

Landzaat, die nu 1,5 jaar in Alkmaar speelt, heeft al aangegeven zijn contract in Alkmaar niet te zullen verlengen. "Ik ga er van uit dat Denny zich op het WK in Duitsland in de kijker weet te spelen", aldus zijn zaakwaarnemer.