GPDA spreekt ongenoegen uit over Max Mosley

Olga (Nuongirl)
De beslissing van Max Mosley om de geplande vergadering van komende vrijdag tussen hemzelf en de Grand Prix Drivers’ Association af te blazen, wordt Mosley niet in dank afgenomen.

De ‘raad van Formule 1-coureurs’ vindt het een kwalijke zaak dat uitgerekend de president van FIA wegloopt van zijn verantwoordelijkheden. Aanvankelijk zouden de coureurs aankomende vrijdag op Silverstone een discussie met Mosley aangaan betreft de veiligheid in hun sport. Mosley heeft de vergadering afgezegd omdat hij niet blij is met de uitlatingen van David Coulthard, die gezegd heeft dat hij de regels van dit seizoen helemaal niets vind.

Afgelopen zondag besloot de GPDA een open brief te schrijven aan Mosley waarin zij hun ongenoegen over de president niet onder stoelen of banken schoven. David Coulthard, voorzitter van de GPDA, heeft al meerdere malen contact gehad met Max Mosley. Het is de Schot tot zover duidelijk geworden dat de FIA-president de coureurs niet direct steunt in hun initiatieven om hun sport veiliger te maken

"Tijdens een ontmoeting van de GPDA op 1 juli is aan het licht gekomen dat u, als president van de FIA, op dinsdag 28 juni contact heeft gezocht met een van de directeuren", aldus een deel van de brief. "Daarin uit u uw teleurstelling dat maar liefst negentien coureurs om steun hebben gevraagd bij de FIA World Motor Sport Council voor bespreking van diverse veiligheidskwesties. Bovendien zijn we bezorgd dat u tijdens het betreffende telefoongesprek heeft gemeld dat de FIA mogelijk iedere vorm van steun betreft de veiligheidsinitiatieven van de GPDA intrekt."

"De GPDA is van mening dat veiligheidskwesties zeer belangrijk zijn in deze sport. We zijn zeer teleurgesteld dat we niet op de volledige steun kunnen rekening van de FIA-president. Graag treden we met u in discussie over dit onderwerp", aldus de brief, die is ondertekend door alle huidige Formule 1-coureurs behalve Michael Schumacher en de beide coureurs van Red Bull Racing, waaronder Coulthard zelf.

De ontbrekende handtekening van Michael Schumacher komt niet als een verrassing, de Duitser is van mening dat het fiasco op Indianapolis geen veiligheidskwestie betreft, maar een van technische aard is. De reden dat de coureurs van Red Bull de brief niet hebben ondertekend is onzeker. De reden is mogelijk de goede relatie die teambaas Dietrich Mateschitz en sportief directeur Christian Horner met Max Mosley hebben.