T-Mobile, Liberty content met ploegentijdrit

Michel (Baraja)
T-Mobile en Liberty Seguros zijn erg content met de uitslag van de ploegentijdrit van gisteren. De Duitse en Spaanse formatie eindigden respectievelijk als derde en vierde in Blois.

Voor T-Mobile was het zelfs de beste ploegentijdrit sinds 2000, toen de discipline weer werd ingevoerd. Ook toen werd de ploeg van Ullrich derde, maar verloor het meer tijd. Logisch dus dat manager Olaf Ludwig tevreden is: ”Dit was een heel goed optreden. Ik denk dat weinig mensen dit van ons hadden verwacht na zaterdag. Van kilometer 25 tot en met 47 hebben we zelfs meer dan twintig seconden gewonnnen op Liberty Seguros. Dat was een sterke fase, helaas moest Steinhauser toen de rol lossen.”

Manolo Saiz, ploegleider van Liberty Seguros en adept van ploegentijdritten, was ook te spreken over de prestatie van zijn team: ”We hebben het heel goed gedaan. Het parcours was met de vele vlakke stukken in ons nadeel. We konden immers klimmers verliezen als we te hard van start zouden gaan. Toch namen we dat risico. Ik denk dat onze kopman Heras hier heel goed is uitkomen, hij kan straks in de bergen echt meedoen om het algemeen klassement.” In 2000 en 2002 won Saiz de ploegentijdrit nog, dat was in de dagen van ONCE, de voorganger van Liberty Seguros.