Mosley annuleert vergadering na kritiek Coulthard

Olga (Nuongirl)
FIA-voorzitter Max Mosley heeft zijn ontmoeting met de GPDA voor aankomende vrijdag afgeblazen nadat David Coulthard kritiek uitte op de regels van dit seizoen. De Schot trekt de veiligheid in twijfel.

Mosley stuurde een brief naar Coulthard, en een kopie naar alle andere huidige Formule 1 coureurs om te laten weten dat hij de vergadering laat afblazen. "Jouw commentaar in de pers heeft het nut van de vergadering in Silverstone teniet gedaan. Daarom zal de vergadering niet plaatsvinden." De voorzitter van de FIA vreest dat discussies over de veiligheid gaan ontaarden in politieke debatten.

In de brief staat tevens dat Mosley alsnog wil samenkomen met de rijders als de gemoederen bedaard zijn en als er niet vergadert wordt in een weekend waarin een Grand Prix wordt verreden.

Coulthard wilde in Silverstone samenkomen om de veiligheid van de testsessies te benadrukken. Daarin worden niet dezelfde maatregelen genomen als in een GP-weekend. Onbegrijpelijk, volgens Coulthard en veel van zijn collega's.