Briatore een tevreden man

Olga (Nuongirl)
Na de overwinning van zijn pupil Alonso in de ‘thuis Grand Prix’ van het Franse team was de teambaas van Renault F1, Flavio Briatore, meer dan tevreden over het optreden van zijn team. Voor de Italiaan staat nu vast dat de strijd om de titel zal gaan tussen ‘zijn’ Renault en het team van McLaren Mercedes.

"Op dit moment zijn wij net zo sterk als McLaren, dus het gaat tussen ons en hen. Ik ben ervan overtuigd dat iedere race zondag anders zal worden. Als wij naar Engeland gaan moeten wij ons verdedigen. Het belangrijkste is dat wij weten dat we nog maar met èèn tegenstander te maken hebben, daar concentreren wij ons nu op", aldus Briatore.

"Het is een overwinning voor Renault en voor Michelin, wij zijn uiterst gelukkig, het was een fantastische dag voor ons. In het constructeurskampioenschap zijn we verder uitgelopen op McLaren".

"Onze dank gaat ook uit naar Michelin, zij hebben het de afgelopen dagen niet gemakkelijk gehad, maar voor ons was het ook niet eenvoudig. Maar als je deze zege meemaakt dan besef je wie het uiteindelijk verdient heeft."

"Toch ging niet alles naar wens bij het Franse team. Wederom werd Giancarlo Fisichella geplaagd door problemen. Toen Giancarlo een pitsstop maakte, kregen wij een probleem met de tankinstallatie. Het is niet te geloven dat wij niet in staat zijn om 2 auto’s op een normale manier over de finish te krijgen, vandaag was het hele team bijzonder sterk. Ik vind het triest voor Fisichella, dit had zijn dag kunnen worden", aldus een tevreden teambaas.