Ron Dennis: "We hadden makkelijk kunnen winnen"

Olga (Nuongirl)
De teambaas van McLaren Mercedes, Ron Dennis, zegt dat Kimi Räikkönen de Grand Prix van Frankrijk had gewonnen als zijn motor het afgelopen vrijdag niet had begeven.

Maar als en wanneer tellen echter niet, het gaat om wie het eerste over de finish komt, en dat weet de Brit ook. "Maar het moge duidelijk zijn dat we echt heel snel zijn en dat we de komende race voor de overwinning gaan".

Door dat de motor moest worden verwisselt startte Raikkonen niet vanaf de derde startplaats, maar vanaf de dertiende. "Elke keer als je een probleem hebt in de kwalificatie of in de vorige race, is dat een enorme handicap in de kwalificatie. Toch was het een geweldige race, maar we kwamen hier natuurlijk om te winnen. Zonder die problemen, hadden we dat door onze geweldige snelheid hadden ook eenvoudig gekund," aldus Dennis.

De snelste raceronde tijdens de wedstrijd van Kimi Räikkönen onderstreept de bewering van Dennis. Toch wil Dennis niet aan het kampioenschap denken. "We concentreren ons nu volledig op de Britse Grand Prix op Silverstone, want daar willen we een sterk resultaat neerzetten. Dat is ons eerste doel."