Haug niet eens met straf Räikkönen

Olga (Nuongirl)
Hoewel Kimi Räikkönen de derde tijd liet noteren tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk, zal hij vanaf de dertiende plaats moeten starten. Dit komt door het reglement, dat zegt dat je bij een motorwissel 10 plaatsen zal worden teruggeplaatst op de grid.

De regel is er al een jaar, maar nu geeft de baas van Mercedes, Norbert Haug, voor het eerst openlijk kritiek over de regel. "Ik vind dit geen goede regel. Als je een willekeurig ander technisch probleem hebt, krijg je geen straf, dit gebeurt alleen met een motordefect. Dat vind ik niet reëel".

"Als een achtervleugel afbreekt, komt er geen straf. Als een versnellingsbak stuk gaat, komt er geen straf, alleen bij een motorschade komt er een straf. Dit heeft ondertussen ieder team al een keer getroffen, behalve Toyota", aldus de Duitser.

Ondanks de slechte startpositie ziet Haug wel kansen voor de Fin. "In het gunstigste geval kan hij zelfs nog op het podium komen. Maar het is duidelijk dat Alonso in het voordeel is. Misschien kunnen we voor een verrassing zorgen."