Dolle vreugde bij Discovery en Zabriskie

Michel (Baraja)
Bij Discovery Channel is de vreugde groot na de overtuigende start van Lance Armstrong. Ook Zabriskie kan zijn geluk niet op.

Ploegleider Johan Bruyneel van Discovery is erg opgetogen na de openingstijdrit:
”Ideaal was dat we ook de rit hadden gewonnen, maar de tijdwinst op de andere favorieten is het belangrijkste. En daarbij komt de tik die Lance aan Ullrich gaf. Als hij niet uit zijn klikpedaal was geschoten, had Lance gewonnen. Maar we moeten hiermee tevreden zijn””

Voor Armstrong is zijn start van de 92e Tour een mooie opsteker: ”Ik zag Ullrich rijden en dacht: How, da's niet slecht. Maar ik beschouw dit niet als een overwinning, Jan heeft vrijdag per slot van rekening een lelijke val gemaakt. Ik besef nu wel dat ik echt in vorm ben” Zabriskie was nog twee seconden sneller dan de zesvoudige Tourwinnaar. De coureur van CSC moest lang wachten op de uitslag, omdat hij al vroeg was gestart: ”Ik heb Armstrong en co bezig gezien op tv: stressen! Maar ik zie mezelf nu niet plots als eindwinnaar. Ik doe wat ik doe en dat is al wat ik kan doen.”

Zabriskie is waarschijnlijk tot dinsdag (de dag van de ploegentijdrit) verzekerd van de gele trui, want hij heeft de meeste sprinters op een grote achterstand gezet. De eerste sprinter was gisteren Tom Boonen, maar de Belg verloor ook al bijna twee minuten.