Junior Haase finalist op Wimbledon

Ambrosius
Junior Robin Haase heeft de finale van het toernooi van Wimbledon bereikt. Hij won van de Amerikaan Tim Smyczek met 7-6 (5), 6-7 (4) en 6-4.

De als vierde geplaatste Haase en de ongeplaatste Smyczek, gingen gelijkop in de eerste set, er waren wel breakkansen voor beide jongens. Geen van deze kansen werden benut, wat een tie-break tot resultaat had. De Nederlander Haase won de tie-break met 7-5. In de tweede set kwam Haase een break voor, hij kon zelfs serveren voor de wedstrijd op 5-3. Dit lukte hem niet, hij werd gebroken door de Amerikaan. Smyczek serveerde niet sterk, waardoor Haase op zijn service twee matchpoints kreeg. Deze kon hij niet benutten, het werd 5-5 en vervolgens 6-5 voor Haase. Wederom serveerde de Amerikaan niet goed en Haase kreeg een derde kans op een finaleplaats. Deze kans was ook niet aan hem besteed, waardoor er nog een tie-break moest worden gespeeld. Haase leek nog met zijn gedachten bij de verloren matchpoints en verloor de tie-break met 7-4.

De derde en beslissende set begon voorspoedig voor de Hagenaar. Hij kwam twee breaks (3-0) voor en leek met één been in de finale te staan. De Amerikaan gaf niet op en brak één keer terug. Op 3-2 had Haase moeite met zijn service en leek Smyczek de stand gelijk te trekken, maar het was toch Haase die de sterkste was in deze game. Smyczek ging vervolgens door zijn enkel en moest daaraan worden behandeld. Even leek het erop dat hij moest gaan opgeven, maar hij speelde toch door. Hij pakte zijn servicegame en kwam terug tot 5-4, maar het was Haase die voor de wedstrijd mocht serveren. Dit deed hij zonder problemen en op het vierde matchpoint was het raak voor Nederlander.

Robin Haase speelt in de finale van het juniorentoernooi van Wimbledon tegen de ongeplaatste Fransman Jeremy Chardy. Chardy won van de Amerikaan Young, die in de kwartfinale nog Antal van der Duim uitschakelde in twee sets. Na Van der Duim op Roland Garros, is Haase de tweede junior die de finale van een Grand Slam haalt dit jaar.