V. Williams verslaat Sharapova

Ambrosius
Venus Williams heeft door de winst op titelverdedigster Maria Sharapova de finale bereikt van Wimbledon. Ze won in een wedstrijd van hoog niveau op centre court met 7-6 (2) en 6-1.

Sharapova had al vanaf het begin van de wedstrijd moeite met haar service. In de zesde game breekt Williams dan ook. Sharapova kan wel druk zetten op de service van de oudste van de gezusters Williams. Venus mist twee setpoints, vervolgens wordt ze gebroken en volgt er een tie-break. Daarin komt Williams met 6-2 voor en kan zelf serveren voor de set. Haar service is goed genoeg, dus wint ze de eerste set.

De tweede set start slecht voor Sharapova, ze wordt in de eerste game meteen gebroken. In de vijfde game wordt de als 2e geplaatste Sharapova nog een keer gebroken en staat ze met 1-4 achter. Sharapova krijgt ook breakkansen op de service van Williams, maar benut deze niet. Op 1-5 krijgt Williams een matchpoint op de service van Sharapova. De hoek ligt helemaal open, maar Venus slaat de bal uit. Enkele punten later krijgt Venus nog een matchpoint, deze keer is het wel raak. De winnares van 2000 en 2001 staat voor het eerst sinds Wimbledon 2003 weer in de finale van een Grandslam.