Roddick in vijf sets langs Grosjean

Michel (Baraja)
Andy Roddick heeft zich voor het derde opeenvolgende jaar geplaatst voor de halve finales op Wimbledon. De Amerikaan versloeg Sébastien Grosjean in vijf sets: 3-6, 6-2, 6-1, 3-6 en 6-3.

In de eerste set zetten de spelers veel druk op elkaars service. Al in de eerste game had Grosjean grote moeilijkheden. De eerste break kwam op naam van de Fransman, in een game waarin Roddick geen enkele eerste service binnenkreeg. Op 5-3 mocht Grosjean serveren voor de eerste set. Dat ging hem uiteindelijk goed af, maar hij moest eerst nog drie breakpunten van Roddick wegwerken.

De volgende twee sets was het Roddick die het spel dicteerde. Vrijwel elke rally ging naar ‘A-Rod’, terwijl Grosjean steeds meer onnodige fouten ging maken. Zelfs het volleren ging Roddick bij tijd en wijle goed af. Roddick pakte die twee sets dan ook met grote cijfers: 6-2 en 6-1; beide keren brak hij vroeg in de set om geen moment meer in gevaar te komen.

Niets leek een heel eenvoudige zege van de nummer twee van de wereld nog in de weg te staan, zeker na enkele mooie winners aan het begin van de vierde set. Op een stand van 3-2 voor Grosjean ging Roddick echter minder serveren. Hij miste tevens twee eenvoudige forehands, waardoor hij werd gebroken. De Fransman maakte geen fout meer in zijn opslaggames en sleepte er een vijfde set uit.

Tijdens die vijfde set plaatste Roddick al snel een break. Grosjean kreeg geen enkele kans meer om terug door te komen, door de snoeiharde services van de Amerikaan. Op 5-3 serveerde Roddick zich overtuigend naar de halve finales, waarin hij Thomas Johansson zal ontmoeten. Ook in 2003 en 2004 zat Roddick al bij de laatste vier.