[Upd] Michelinteams schuldig bevonden

Wouter (ziggyziggyziggy)
De hoorzitting van de World Motor Sport Council (WMSC) in Parijs is afgelopen. Het gerucht gaat op dit moment dat er straffen zijn uitgedeeld aan de teams die op Indianapolis niet hebben deelgenomen aan de race.

Alle teambazen van de Michelinteams zijn bij de WMSC geweest. Paul Stoddart van Minardi F1 was ook aanwezig, maar is de toegang tot de Council ontzegd. Alle teambazen weigeren op dit moment ieder commentaar.

Boze tongen beweren op dit moment dat BAR Honda een schorsing heeft gekregen. In dat geval zouden British American Tobacco en Honda wellicht besluiten om zich terug te trekken uit het kampioenschap.

Om 15.00u staat er een persconferentie gepland met Max Mosley, president van de FIA. Niet lang daarna zal er een persconferentie van de betrokken teambazen worden belegd.

Update 15.29u:
De zeven Michelinteams zijn schuldig bevonden aan het in diskrediet brengen van de sport. De straffen zullen echter pas worden bekendgemaakt op 14 september aanstaande.

Update 15.46u:
De zeven Michelinteams zijn schuldig bevonden op twee van de vijf aanklachten: het in diskrediet brengen en het beschadigen van het imago van de sport door niet te starten en geen geschikte banden beschikbaar hebben voor de race, al zijn deze beschuldigingen wel afgezwakt door de FIA. Op de andere drie aanklachten, het weigeren te starten, het weigeren van de snelheidslimiet en het nalaten van het op de hoogte brengen van de stewards, zijn de teams vrijgesproken.