Bondscoach Australië weg

Sierd (Legolas_Greenleaf)

De bondscoach van Australië heeft zijn ontslag ingediend. Hij deed dit woensdag na een teleurstellend optreden in de Confederations Cup. De Australiërs verloren drie keer.

Frank Farina was zes jaar werkzaam als bondscoach. Hij kwam echter na de nederlagen tegen Duitsland (4-3), Argentinië (4-2), en Tunesië (2-0) onder vuur te liggen.

"Groeiende speculatie over mijn positie mag geen invloed hebben op de prestaties van de ploeg. En de potentie van dat gevaar heeft mij doen besluiten deze stap te maken. We hebben de spelers en het vertrouwen om ons te kwalificeren voor het WK. En dat mag niet ondermijnd worden door één onderdeel van het geheel.", aldus de voormalige bondscoach.

"Frank Farina is de laatste zes seizoenen een zeer toegewijd coach geweest, die alles heeft gegeven. Maar het is belangrijk om verder te gaan en ons te focussen op de kwalificatie voor het WK.", aldus de bondsvoorzitter Frank Lowy. "Het is onze verantwoordelijkheid om al het mogelijke te doen om ervoor te zorgen dat Australië in 2006 deelneemt in Duitsland."

Voorlopig neemt technisch manager Ron Smith de taken van Farina over. Hij mag gaan proberen om het Australische team naar het WK te leiden; iets dat ze sinds 1974 niet is gelukt.