Godefroot: "Ullrich absolute kopman"

Michel (Baraja)
Volgens Walter Godefroot, manager van T-Mobile, gaat zijn ploeg in de Tour van start met Ullrich als absolute kopman. In 1997 won Ullrich de Tour de France.

De Belgische manager ziet in Ullrich de enige gegadigde voor het kopmanschap:
”Andreas Klöden wordt opnieuw helper. Hij is nog niet stressbestendig genoeg.” Ook in Vinokourov ziet Godefroot geen kopman: ”Die is ondergeschikt aan Jan. Vinokourov heeft niet zoveel talent en kan minder goed klimmen en tijdrijden. Maar hij maakt dat goed door zijn aanvalslust.”

Godefroot maakt zich ondanks de ietwat tegenvallende prestaties in de Ronde van Zwitserland geen zorgen over het vormpeil van Ullrich: ”Hij is beter dan de laatste jaren. Zijn opbouw heeft lang geduurd en is niet onderbroken geweest. Hopen dat zijn hoge niveau ook van lange duur is. Dit jaar is de voorbereiding van Jan alvast rustig verlopen. Zo heeft hij niet snel nog wat gewicht moeten verliezen.”

Ullrich gaat zaterdag van start in zijn achtste Tour de France. Van de zeven keer dat hij tot nu toe deelnam eindigde hij steeds bij de eerste vier. Hij werd liefst vijf keer tweede. Vorig jaar werd hij overtroefd door zijn eigen ploeggenoot Andreas Klöden, die achter Armstrong als tweede eindigde.