Michelin niet eens met aanklacht FIA

Olga (Nuongirl)
Vanmiddag vind de hoorzitting van de World Motorsport Council plaats, waarna FIA-president Max Mosley de eventuele straffen voor de teams bekend zal maken. Maar wat de uitslag ook zal zijn, bandenfabrikant Michelin zal sowieso niet tevreden zijn. Ze vinden het namelijk absurd dat de teams überhaupt gedaagd zijn door de overkoepelende autosportorganisatie.

"Wij vinden het onacceptabel dat de teams beschuldigd zijn door de FIA omdat ze niet mee hebben gedaan aan de race op Indianapolis. De realiteit is dat Michelin en haar partners gezamenlijk al het mogelijke hebben gedaan om de race veilig plaats te laten vinden. We zijn zeer teleurgesteld dat onze voorstellen die we samen met alle teams niet geaccepteerd zijn", aldus de bandenfabrikant.

"Deze voorstellen, ook die van de chicane, waren technisch haalbaar en voldeden volledig aan alle veiligheidsvoorschriften. Op zondagmorgen had de organisatie al de middelen om ervoor te zorgen dat de race plaats zou kunnen vinden. Toch hebben ze deze voorstellen verworpen. Wij vinden dit volstrekt onbegrijpelijk en het weerspiegelt bovendien een tekort aan respect voor de toeschouwers", aldus een zegsman van de Franse bandenfabrikant.