Messi tot 2010 bij FC Barcelona

Raymond (RayMania)
Sterspeler Lionel Messi van Argentinië, die op dit moment schittert op het WK -20, heeft zijn contract bij FC Barcelona verlengd.

Gisteren ondertekende Messi op de dag dat hij Argentinië naar de finale van het WK -20 schoot, een nieuw en verbeterd contract bij FC Barcelona. Het contract verbindt hem tot medio 2010 aan FC Barcelona. Ook werd er een nieuwe transfersom vastgesteld. Clubs die het Argentijnse talent willen inlijven, moeten 150 miljoen op tafel leggen.

"We hebben heel veel vertrouwen in de speler", legde technisch directeur Txiki Begiristain uit. "We zijn ervan overtuigd dat hij vanaf vandaag een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de A-selectie."

De pas achttienjarige Messi doorliep de jeugdopleiding van FC Barcelona. Op zijn twaalfde vertrok hij met zijn ouders van Argentinië naar Barcelona. Het afgelopen seizoen debuteerde Messi in de Primera División tegen Espanyol. Op 1 mei werd Messi de jongste Barça-speler die wist te scoren: hij was zeventien jaar, tien maanden en zeven dagen oud.

Begiristain: "Messi geeft ons de kans het ritme en de dynamiek van veel wedstrijden te veranderen. Hij is een erg snelle speler, met heel veel vertrouwen op het veld en een buitengewone techniek. Hij is voorbestemd om te triomferen met de eerste ploeg van Barça."