WK -20: Uitslag Marokko-Nigeria

Ambrosius
Nigeria heeft in Kerkrade dankzij een 0-3 overwinning op Marokko de finale van het WK onder de 20 jaar bereikt.

Nigeria begint sterk aan de wedstrijd tegen Marokko. In de 25e minuut is het dan ook linksback Taiwo die dichtbij de 0-1 voor de Nigerianen is, maar het is de Marokkaanse keeper die zijn vrije trap kan keren. Tien minuten later kan diezelfde Taiwo zijn land wel op voorsprong zetten uit een snoeihard afstandschot vanaf 20 meter. Marokko wordt naarmate de rust dichterbij komt iets sterker, maar de Nigerianen houden de 0-1 voorsprong vast.

In het tweede bedrijf is Nigeria de betere ploeg vanaf het begin. Tien minuten na de rust kopt Adeleye uit een corner op de lat. Niet veel later treft Nigeria namens Adefemi uit een vrije trap nog een keer de dwarsligger. In de 70e minuut valt de beslissing wanneer Adefemi met een harde kopbal uit een corner de 0-2 op het scorebord zet. Vijf minuten na de 0-2 maakt Ogbuke uit de rebound na een kopbal de derde goal voor de Nigerianen. Hierdoor raken de Marokkanen gefrustreerd en weten zich niet meer te beheersen. Dit is niet alleen op het veld, maar ook op de tribune, het gebeurt een aantal keer dat er iemand van het veld moet worden gehaald. In het veld is het tien minuten voor tijd Iajour die een trap tegen een Nigeriaans been geeft na een duel en vervolgens richting Adefemi. In de blessuretijd maakt Doulyazal een belachelijke overtreding. Beide Marokkanen worden van het veld gestuurd.

Nigeria speelt aanstaande zaterdag om 20.00 in Utrecht de finale tegen Argentinië, dat eerder vandaag van Brazilië won. Marokko speelt ook zaterdag in Utrecht, om 17.00, om de derde en vierde plaats tegen de Brazilianen.

Uitslag Marokko - Nigeria 0-3 (0-1)
'34 Taiwo 0-1
'70 Adefemi 0-2
'75 Ogbuke 0-3