WK -20: Uitslag Brazilië - Argentinië

Christiaan (pekel)
Argentinië heeft zich geplaatst voor de finale van het WK tot 20 jaar in Nederland. Zabaleta scoorde in de 93ste minuut de winnende treffer voor de Argentijnen.

Argentinië kwam al vroeg op voorsprong. Lionel Messi zorgde voor een schitterende openingstreffer in de zevende minuut. Het doelpunt van Messi zorgde er niet voor dat de wedstrijd spannender en beter werd, het werd een vrij saaie eerste helft. Het enigste wat echt opviel waren de vele overtredingen. Hierdoor vielen er twee gele kaarten aan Argentijnse zijde.

De tweede helft begon ook niet voortvarend. Een klein opstootje vlak na rust bracht misschien wat vlam in de pan, maar niets was minder waar. De Brazilianen kwamen niet door de Argentijnse verdediging. De Argentijnen hadden het spel in hun hand. Toch werd het plotseling gelijk. Renato van Brazilië schampte een vrije bal van Rafael Sobis en zo werd het in de 75ste minuut 1-1.

Na de Braziliaanse gelijkmaker leek de wedstrijd af te strevenen op een verlenging. Niets was minder waar. In de derde minuut van de blessuretijd waren het de Argentijnen die de wedstrijd beslisten. Messi brak door de Braziliaanse verdediging en gaf voor, waardoor Pablo Zabaleta in een klutssituatie de 2-1 scoorde. Hierdoor gaat Argentinië naar de finale van het WK tot 20 jaar, waar het uitkomt tegen de winnaar van Marokko - Nigeria. Deze wedstrijd wordt vanavond gespeeld.

Brazilië - Argentinië 1-2
0-1 07' Lionel Messi
1-1 75' Renato
1-2 93' Pablo Zabaleta