Venus Williams verslaat Pierce

Michel (Baraja)
Venus Williams is halve finalist op Wimbledon. De Amerikaanse won in twee sets van Mary Pierce: 6-0 en 7-6.

Venus Williams begon erg sterk aan de wedstrijd. De eerste set eindigde in 6-0 in het voordeel van de voormalige nummer één van de wereld. De Amerikaanse speelde als in haar beste dagen, toen ze twee keer Wimbledon won. De returns en keiharde opslagen vlogen Pierce om de oren, die niet zoals tijdens de finale van Roland Garros een zenuwachtige of gespannen indruk maakte.
Williams maakte slechts twee onnodige fouten gedurende de eerste set. Met een dubbele fout van Pierce was de eerste set voorbij; in slechts 21 minuten.

In de tweede set begon Pierce veel beter. Ze zette meer druk op de service van Williams en ze won op haar eigen opslag haar eerste game. Pierce ging sowieso beter spelen: ze retourneerde en serveerde ook veel beter dan in de eerste set. Met haar forehand maakte ze bovendien veel winners. Doordat Pierce beter ging spelen kon ze in ieder geval bijblijven en een tiebreak uit het vuur slepen.

Die tiebreak ging over en weer, met wisselende kansen. Pierce kreeg op 6-4 twee setpunten, vervolgens kreeg Williams een matchpunt, Pierce een setpunt enzovoort. Uiteindelijk pakte Williams de tiebreak en daarmee de wedstrijd: 12-10. Een gemiste forehand deed Pierce de das om. Williams overleefde vijf setpunten. Donderdag speelt Williams in de halve finale tegen Maria Sharapova, die met haar landgenote Petrova afrekende.