Schumi: "Ik had waarschijnlijk toch wel gewonnen

Paladijn
Wereldkampioen Michael Schumacher denkt dat hij de Grand Prix van de Verenigde Staten ook wel had gewonnen als de Michelin teams wel hadden meegedaan. Hij liet dit weten als terugblik op de Grand Prix.

"Het was zonder twijfel een aparte race en het is wat beschamend dat dit de manier is waarop ik mijn eerste overwinning van dit seizoen moest claimen. Vooral omdat ik denk dat wij onder normale omstandigheden een zeer goede kans zouden hebben om te winnen en ik het uiteraard liever op die manier had gedaan," liet hij weten. "Het was niet onze fout dat de race onder deze omstandigheden verreden moest worden. Ik weet dat veel mensen Ferrari de schuld geven van deze farce, maar we hebben niets verkeerd gedaan. Wij zijn niet het referentiepunt in deze zaak en wat ik van een paar andere coureurs begrepen heb had een extra chicane niets uitgemaakt!".

"Ik kan begrijpen dat de fans teleurgesteld zijn, maar gelukkig bleven veel van hun wel zitten en genieten van de race. Daarnaast waren ze blij met onze overwinning," aldus de Duitser. "Ik denk dat je dat moet onderschrijven, het was misschien geen memorabele race, maar ik denk dat we hier in de toekomst nog veel goede races gaan zien. Ik kom altijd graag naar de USA om te racen en afgelopen zondag heeft daar weinig aan veranderd."