Uitslag GP Verenigde Staten

Wouter (ziggyziggyziggy)
De Grand Prix van de Verenigde Staten is vanavond gewonnen door Michael Schumacher voor het team van Scuderia Ferrari. De Grand Prix kende een chaotische start, toen bleek dat alle teams op Michelin-banden hun auto's na de opwarmronde terugtrokken uit de race. Daardoor reden veertien van de twintig auto's niet, en werd de race alleen verreden tussen de teams Ferrari, Jordan en Minardi.

Michael Schumacher pakte in eerste instantie een kleine voorsprong op zijn teamgenoot Rubens Barrichello, maar door problemen met de tankslang tijdens de stop van Schumacher wist Barrichello de leiding over te nemen. Ondertussen viel Christijan Albers terug naar de zesde en laatste plaats omdat zijn motor afsloeg tijdens zijn eerste pitstop.

Na de tweede serie pitstops wist Schumacher de leiding weer terug te pakken, door naast zijn teamgenoot terug te komen op de baan en daar de deur dicht te gooien. Barrichello probeerde laat te remmen, kon niet meer insturen door de auto van Schumacher, en moest een uitstapje door het gras maken. Albers wist tijdens de tweede serie pitstops de vijfde plaats terug te pakken.

De racevolgorde veranderde vervolgens niet meer tot aan de vlag. Michael Schumacher pakte de overwinning, voor zijn teamgenoot Rubens Barrichello. Tiago Monteiro maakte het podium met zijn derde plaats af, op een ronde achterstand van de Ferrari's. Zijn teamgenoot Narain Karthikeyan werd vierde, voor Minardi-coureurs Christijan Albers en Patrick Friesacher op twee ronden achterstand.

De punten voor de zevende en de achtste plaats werden deze race niet toegekend, omdat er maar zes auto's reden. Uitvallers maken normaal wel aanspraak op punten, maar daarvoor moeten ze minstens negentig procent van de race-afstand hebben afgelegd.


Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Michael SchumacherScuderia Ferrari  1:29:43.181  
2 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari  + 01.522  
3 Tiago MonteiroJordan Grand Prix  +1 ronde  
4 Narain KarthikeyanJordan Grand Prix  +1 ronde  
5 Christijan AlbersMinardi F1  +2 ronde  
6 Patrick FriesacherMinardi F1  +2 ronde  
- Jarno TrulliToyota F1  geen tijd  
- Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  geen tijd  
- Jenson ButtonBAR Honda  geen tijd  
- Giancarlo FisichellaRenault F1  geen tijd  
- Fernando AlonsoRenault F1  geen tijd  
- Takuma SatoBAR Honda  geen tijd  
- Mark WebberBMW Williams F1  geen tijd  
- Felipe MassaSauber Petronas  geen tijd  
- Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes  geen tijd  
- Jacques VilleneuveSauber Petronas  geen tijd  
- Ricardo ZontaToyota F1  geen tijd  
- Christian KlienRed Bull Racing  geen tijd  
- Nick HeidfeldBMW Williams F1  geen tijd  
- David CoulthardRed Bull Racing  geen tijd